Instalare manuală WordPress

Am parcurs toți pașii premergători instalării WordPress. Avem un domeniu și un cont de găzduire. Am setat un cont de FTP și am învățat cum se crează o bază de date. Avem ceva cunoștințe despre ce este un client FTP și cum se folosește FileZilla. Toate condițiile sunt împlinite așa că să trecem la treabă!

Download, modificare wp-config.php, upload WordPress în contul de găzduire

Downlodează ultima versiune de WordPress. Dacă dorești, poți folosi varianta localizată în limba română de aici. Dezarhivează local arhiva zip. Va rezulta un folder wordpress.

În interiorul folderului wordpress găsește fișierul wp-config-sample.php și redenumește-l în wp-config.php. Folosind Notepad++ sau Notepad – nu folosi WordPad sau alt editor de text vizual, deschide fișierul wp-config.php și introdu datele de conectare la baza de date.

// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘wptuts_blog’);

/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘wptuts_user’);

/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘parola_super_secreta’);

/** MySQL hostname */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Nu uita să salvezi fișierul!

Deschide FileZilla, conectează-te la contul de FTP aferent domeniului tău. Încarcă pe server conținutul folderului wordpress, nu folderul în sine. În funcție de locația serverului și viteza de upload a conexiunii tale la internet această operațiune poate dura până la 10 minute.

După finalizarea cu succes a uploadului navighează până la http://domeniul-tau.ro – normal că aici înlocuiești cu domeniul tău, doooh! Vei fi întâmpinat de un ecran precum cel de mai jos.

Instalare WordPress

Introdu numele blogului și o adresă de mail validă. Dacă nu dorești ca blogul tău să fie indexat de motoarele de căutare precum Google debifează opțiunea respectivă. Apasă pe Install WordPress!

Felicitări, WordPress a fost instalat! Copiază parola pentru siguranță; oricum ai primit și un mail pe adresa de mail introdusă anterior ce conține utilizatorul și parola.

La prima autentificare în noul tău blog bazat pe WordPress ți se vor prezenta câțiva din pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea un site complet funcțional.

Avem un site bazat pe WordPress instalat, continuăm în articolele viitoare cu configurarea, instalarea de teme și pluginuri și multe altele utile.

Lasă un răspuns