De unde cumperi un domeniu web?

Un domeniu web este o adresă de internet care identifică în mod unic un anumit site. De exemplu navigați la Google.com și veți vizualiza cel mai utilizat motor de căutare sau la OLX.ro pentru cel mai popular site de anunțuri publicitare din România. Domeniile web sunt deținute de autorități internaționale în cazul domeniilor .com, .net, .org și altele similare și de către organizații naționale precum ROTLD în cazul domeniilor naționale precum .ro, iar tu ca proprietar al unui site închiriezi dreptul de a utiliza un anumit domeniu pentru o perioadă de timp.

Extensia domeniului web utilizat trebuie să fie adaptată pieței potențiale căreia te vei adresa. Pentru vorbitorii de limba engleză utilizează un domeniu .com, dacă vizitatorii tăi vor fi în majoritate din România cumpără un domeniu .ro sau unul .eu.

De unde închiriezi un domeniu?

Indiferent de furnizorul de domenii utilizat, regulile sunt aceleași, așa că prețul inițial, precum și cel de reînnoire, sunt cele mai importante în luare unei decizii. Prețul inițial și cel de reînnoire pot diferi semnificativ, mai ales în cazul unor promoții sau atunci când domeniul este înregistrat pentru o perioadă mai mare de 1 an.

Dacă ai nevoie de un domeniu internațional recomandarea ar fi să utilizezi Namecheap. Ar fi o idee bună să verifici și pagina de promoții poți cumpăra domenii sub 1$ sau utiliza unul dintre cupoanele oferite în fiecare lună. Partea bună a Namecheap este că poți căuta rapid un domeniu printre multiple extensii. Cea mai puțin grozavă este că au pus la punct un sistem de upselling agasant – promovează multiple servicii adiționale precum găzduire, e-mail, optimizare SEO sau servicii DNS. Cel mai probabil nu îți vor fi necesare la acest moment, așa că în general ignoră-le!

Pentru înregistrarea unui domeniu .ro sau .eu am folosit de-a lungul anilor serviciilor celor de la MxHost. Oferta de extensii este destul de diversificată, iar prețurile domeniilor sunt bune. Adaugă suportul în limba română și faptul că poți plăti cu un card de debit emis de o bancă din România fără probleme sau prin transfer bancar/depunere la ghișeul băncii.

 

 

Lasă un răspuns